Nyheder
JST investerer i vestjysk arbejdskraft med flere lærlinge
Et stærkt lærlingeprogram er løsningen på manglende faglært arbejdskraft, hvis du spørger Maskinfabrikken JST A/S i Velling. Med både viden, praktisk erfaring og stærke fællesskaber er de allerede godt i gang med oplæring af næste generation.
I en tid, hvor de danske medier jævnligt beretter om lærlingemangel og mangel på lærepladser, tager Maskinfabrikken JST A/S sagen i egen hånd. De har valgt at investere aktivt i fremtidens arbejdskraft.
Ud af virksomhedens 60 medarbejdere er hele syv lærlinge. Ambitionen hos JST er at øge antallet til 12 lærlinge i alt, så der er lige mange lærlinge på hvert niveau af den fireårige uddannelse som klejnsmed. Alle nuværende lærlinge uddannes som klejnsmede, men der er også åbninger for industriteknikere.
At oplære unge smede er ikke en omkostningsfri proces, men HR-chef Rikke Helms er overbevist om, at det er en investering, der betaler sig. Derfor er det en prioritet hos Maskinfabrikken JST A/S:
– Vi gør det, fordi vi vil investere i de unge og sikre, at vi har dygtige medarbejdere i fremtiden. Det koster tid og penge at oplære dem, men vi kan se, at der kommer så meget igen. Det skaber samtidig et godt arbejdsmiljø for os alle med en blanding af forskellige aldersgrupper.
Lærlinge bliver til fagfolk i fællesskab
Hos Maskinfabrikken JST A/S får lærlingene ikke blot småopgaver men bliver en integreret del af produktionen.
– Vi har stor respekt for deres kompetencer, deres holdninger og måde at være på. Alle lærlinge er vigtige for os, så de får ikke bare en ”ligegyldig” opgave. Vi har stor tillid til dem, og derfor får de lov til at arbejde med alle typer opgaver. De deltager både i større forbedringsprojekter og bidrager aktivt til produktionen, forklarer Rikke Helms og tilføjer:
– Det gør os meget stolte, når vores lærlinge generelt siger, at de lærer meget her. Det samme gælder nomineringen til ’Årets læreplads i Ringkøbing-Skjern 2024’.
Både læring og fællesskab er to vigtige fokusområder i lærlingeprogrammet, som også fremhæves af hovedpersonerne selv:
– Jeg har valgt at være her, fordi det er lidt større, end jeg normalt var vant til. Man får lov til at lave lidt større ting. Der sker lidt mere. Der er mere gang i den. Der er aldrig stille, fortæller Karl Jeppesen fra Tim, der er i lære som klejnsmed hos Maskinfabrikken JST A/S, og lægger desuden stor vægt på det gode kollegaskab mellem både lærlinge og de øvrige medarbejdere:
– Det fællesskab, vi har, er godt. Vi kan drille hinanden, men hvis der er en, der ved mere, så kan vi altid spørge hinanden. Det er vi gode til.
Det bakker lærlinge-kollegaen Nicolej Opstrup fra Ringkøbing op om og tilføjer:
– De andre kollegaer er søde og rare alle sammen. Kommer man og spørger, så er de altid klar til at give nogle fif eller komme og hjælpe, hvis man har brug for en hånd.
Fra svendeprøve til fastansættelse
Nicolej Opstrup har netop bestået sin svendeprøve med et flot 12-tal. Han er allerede en naturlig del af hverdagen på fabrikken, og det fortsætter, da han har valgt at takke ja til tilbuddet om en fastansættelse som udlært klejnsmed.
– Vi er rigtig glade for, at Nicolej har valgt at fortsætte her hos os. Hans svendeprøve er et af mange flotte projekter, han har leveret – både på skolen og fabrikken. Så det kunne selvfølgelig ikke være anderledes, end at han skulle tilbydes en kontrakt, siger Rikke Helms stolt på vegne af alle kollegaerne.
Glæden er heller ikke til at skjule hos den nyudlærte svend:
– Det har været fedt at være i lære hos JST, så det ville være helt underligt ikke at skulle møde på arbejde herude mere. Jeg har lært meget, som jeg nu håber at kunne give videre til de næste lærlinge, fortæller Nicolej smilende og tydeligt glad for både resultatet af sin svendeprøve og den nye kontrakt.
Sådan sikrer Maskinfabrikken JST A/S fremtidens arbejdskraft
Et stærkt fællesskab og spændende arbejdsopgaver er kun en del af løsningen på fremtidens udfordringer med faglært arbejdskraft.
Maskinfabrikken JST A/S har i høj grad knækket koden til at skabe gode og givende lærepladser. Men det kræver hele tiden en aktiv indsats at fange de unges interesse og præsentere mulighederne, så pladserne også bliver fyldt af dygtige, unge mennesker:
– Vi har et godt samarbejde med erhvervsskolerne, UCRS og flere efterskoler med metal-linjer. Vi tager på messe, og de kommer på rundvisninger og i praktik, så vi kan give dem et indblik i fabrikken og de projekter, som de kan blive en del af, siger HR-chef Rikke Helms og understreger vigtigheden af at vise de unge mulighederne i metalindustrien.
Nicolej afslutter svendeprøve med et mesterværk i metal
Da Nicolej Opstrup for nylig afsluttede sin svendeprøve som klejnsmed hos Maskinfabrikken JST A/S, blev det med et projekt, der satte punktum på hans rejse og sikrede ham et flot 12-tal til svendeprøven. Fra sin første idé til sin færdige kantpresser har Nicolej igen vist, at hans passion og dedikation rækker langt ud over det gængse lærlingeprojekt.
For bare et halvt år siden, i maj, præsenterede Maskinteknik.dk historien om Nicolejs hidtil største projekt, en hjemmelavet plasmaskærer – en historie om en ung lærling, der insisterer på at sætte sit eget præg på klejnsmedefaget. Men Nicolej var langt fra færdig.
– Det hele begyndte med idéen om at bygge en plasmaskærer. Jeg overvejede også at lave en kantpresser på daværende tidspunkt, men besluttede at starte med plasmaskæreren i hovedforløb 3 og dernæst tage fat på kantpresseren i hovedforløb 4, fortæller Nicolej.
Fra tanke til tegnebræt
Nicolejs interesse i at skabe egne maskiner startede tidligt, men ideen om en kantpresser voksede frem i takt med arbejdet på plasmaskæreren i foråret. Inspireret af en Facebook-gruppe, hvor gør-det-selv-entusiaster deler deres projekter, så Nicolej, hvordan en anden havde bygget en hydraulisk kantpresser.
– Jeg så en hydraulisk kantpresser og tænkte: Hvis han kan lave den, så kan jeg også, erindrer han.
Oprindeligt skulle hans maskine være en mindre indsats til en eksisterende presse, men projektet tog hurtigt en ny drejning.
Efterhånden som ideen tog form, voksede projektet i omfang. For at sikre holdbarheden og præcisionen krævede det, at maskinen blev bygget fra bunden – en proces, der krævede både teknisk kunnen og kreativ opfindsomhed.
– Det er ikke bare noget ligegyldigt, som man måske bare ender med at smide væk bagefter. Jeg ville lave noget, jeg faktisk kunne bruge, fortæller han.
Med det mål gik han i gang og begyndte at tegne kantpresseren i programmet Inventor, vel vidende at projektet ville kræve en del af ham.
– Da jeg havde lavet de første tegninger, var jeg nødt til at undersøge, om konstruktionen kunne holde. Derfor brugte jeg Inventor til mine beregninger for at sikre, at dimensionerne var korrekte og materialerne kunne modstå belastningen. Det krævede også, at jeg ændrede nogle dimensioner på plader og andre dele for at opnå den nødvendige stabilitet. Det var faktisk ikke noget, vi tidligere havde arbejdet med i undervisningen på skolen, fortæller han.
Fra idé til virkelighed
Men selv de bedste idéer kræver en grundig plan og mod til at overvinde udfordringer. Nicolejs kantpresser skulle konstrueres så solidt, at den kunne håndtere de kræfter, der opstår ved bukning af metal – men vægten og størrelsen på maskinen gav store udfordringer. Med en vægt på 1.265 kg måtte Nicolej tage særlige forholdsregler for at sikre, at maskinen kunne bygges uden brug af tunge løftemaskiner. Hans løsning blev at samle maskinen liggende og derefter rejse den op til sidst.
Undervejs stødte han på flere uforudsete udfordringer. Han måtte blandt andet justere olietilførslen og foretage tilpasninger af cylindrene, hvor han fik hjælp fra kollegaerne hos JST. Teknisk viden fra virksomhedens erfarne teknikere hjalp Nicolej med at finde praktiske løsninger, så konstruktionen kunne holde til de krævende opgaver. Nicolej fandt også stor hjælp i JST’s direktør, Niels Jørgensen, der ligesom ham deler en passion for innovation og håndværk.
– På et tidspunkt blev jeg nødt til at ændre olietilførslen, og her var Niels til stor hjælp. Han gav mig nogle gode input, der gjorde det muligt at få det til at lykkes, fortæller han.
Som han nærmede sig færdiggørelsen, indså Nicolej dog, at de sidste detaljer skulle klares med stor præcision. Ved hjælp af Inventor udførte han tekniske beregninger, justerede pladernes dimensioner og sikrede, at alle dele var præcise og i vater inden samlingen.
12-tallet: Den perfekte afslutning
Da dagen kom, hvor Nicolej skulle præsentere sit svendestykke for skuemestrene, vidste han, at projektet var noget særligt. Det krævede mange overvejelser og detaljer, som måske lå ud over, hvad skuemestrene normalt forventer af en svendeprøve.
–De tog også i betragtning, at projektet var stort, siger han.
Trods nervøsiteten følte han sig klar og var spændt på at præsentere sit projekt. Skuemestrene anerkendte hans tekniske dygtighed og den tid, han havde lagt i projektet – og belønnede ham med et 12-tal.
–Jeg er stolt af min karakter, og det er jo til svendeprøven, at det gælder, siger han med et smil.
For Nicolej markerer resultatet afslutningen på en lærerig tid hos JST og begyndelsen på nye udfordringer. Han er nemlig klar til en fastansættelse hos JST.
Fremtiden ser lys ud for den nyudklækkede klejnsmed, der ser frem til flere kreative og tekniske projekter hos JST. At designe og tegne er blevet en ny passion, han glæder sig til at udforske.
– Jeg ser blandt andet frem til at skulle arbejde med tegning. Da jeg startede på uddannelsen, havde jeg ikke forestillet mig, at det ville fange min interesse, men det viser sig at være en spændende del af smedefaget at kunne tegne og designe, fortæller han med et smil.
Hos JST er kollegaerne stolte af Nicolej og hans flotte resultat. Hans præstation viser værdien af virksomhedens engagement i at uddanne lærlinge og skabe rammerne for deres faglige udvikling.
– Vi er rigtig glade for, at Nicolej har valgt at fortsætte her hos os. Hans svendeprøve er et af mange flotte projekter, han har leveret – både på skolen og fabrikken. Så det kunne selvfølgelig ikke være anderledes, end at han skulle tilbydes en kontrakt, siger Rikke Helms, HR-Chef, stolt på vegne af alle kollegaerne.
JST deltager i Landsskuet for 7. gang
Vi deltager i år for 7. gang på i Landsskuet i Herning. Selv om vi har sat ekstra fokus på eksportmarkederne i år, betyder Landsskuet i Herning stadig noget særligt for os.
Vi er meget bevidste om at bakke op om lokale arrangementer, og Landsskuet ligger ikke langt fra vores maskinfabrik i Lem St. ved Ringkøbing. Ud over landsskuet har foråret budt på en række åbent hus-arrangementer hos vores forhandlere samt diverse messer rundt omkring i Danmark, hvor I har haft mulighed for at møde os lokalt.
Landsskuet er for hele familien
Som afslutning på ”tournéen” glæder vi os til et par hyggelige dage på Landsskuet med både gamle og nye kunder og samarbejdspartnere. Vi ser frem til at møde jer og få en snak om vores produkter og jeres behov.
For at sikre, at hele familien kan nyde dagen, har vi taget vores lille, elektrisk gravemaskine med JST-skovl med til børnene… Og hvem ved? Måske er der en ny, fremtidig kunde eller JST-medarbejder blandt børnene. Om ikke andet, så er de små godt underholdt, mens de voksne snakker om større skovle og meget andet.
Ligesom vi bakker op om lokale arrangementer, så har vi også taget et bevidst valg om at producere vores skovle og redskaber lige her i Danmark. Vi fremstiller årligt ca. 15.000 skovle og andre redskaber til landbruget og entreprenørbranchen.
Vi ser frem til at møde jer på Landsskuet i Herning og til andre lokale arrangementer fremover!
JST ser frem E&H messen
Vi ser alle frem til E&H messen, og det er ikke kun vores sælgere, der er spændte. Vores HR-chef håber også at finde nye lærlinge blandt messens besøgende.
E&H messen imponerede os i 2021 med mange relevante besøgende på vores stand, og derfor har vi store forventninger til 2024. I år har vi fået en stor hjørnestand, der giver plads til at vise vores store udvalg af redskaber og skovle frem.
E&H messen er målrettet entreprenør- og anlægsbranchen, som er vores kernemålgruppe hos Maskinfabrikken JST A/S. Messen passer derfor perfekt til os, og vi glæder os til at byde gæsterne velkommen og præsentere vores omfattende sortiment.
Uddannelse af lærlinge holder branchen i gang
Som en virksomhed beliggende i Lem St. ved Ringkøbing, er Herning-messen en lokal messe for os. Vi håber derfor, at E&H messen vil hjælpe med at fange unge menneskers interesse for stålindustrien, som vi er en del af. Vi tager vores ansvar for at uddanne nye klejnsmede meget alvorligt og stræber efter at give de unge en god uddannelse og integrere dem i vores team.
“Vores lærlinge skal føle, at de er en værdifuld del af holdet på linje med svendene. Derfor giver vi dem hurtigt både ansvar og indblik i, hvordan vi driver virksomheden,” siger vores produktionsleder, Jørgen Krogh Hansen.
Vi har som mål altid at have ti lærlinge, og vi skal have et par stykker mere på holdet for at nå dette mål. Med vores nominering til “årets læreplads” i 2024 er vi optimistiske og tror på, at det nok skal lykkes.
Maskinfabrikken JST A/S dækker 7.000 kvadratmeter og har ca. 70 ansatte. På fabrikken producerer vi skovle i alle størrelser samt andre redskaber til både landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner.
Vi udvider vores stand på Roskilde Dyrskue
Vi er stolte over at deltage i Roskilde Dyrskue for 16. gang i år – og denne gang har vi endnu mere plads til at vise vores store skovle og redskaber frem.
Roskilde Dyrskue er en vigtig begivenhed for os her hos Maskinfabrikken JST A/S. Da vi fik muligheden for at udvide vores stand, var vi hurtige til at gribe chancen. Nu kan vi præsentere vores store redskaber uden at stå i vejen for hinanden.
En lang tradition
I år markerer vores 16. deltagelse i Roskilde Dyrskue, en tradition vi er meget stolte af. ”Det var noget nemmere dengang vi startede – der var det bare det, jeg kunne have på ladet og på traileren,” siger vores sælger Jørgen Eriksen med et grin. Jørgen har personligt deltaget i Roskilde Dyrskue i omkring 25 år.
I år har vi medbragt nogle af vores største og mest populære redskaber, herunder en GG højtipskovl og vores hydrauliske græsgreb, som er meget efterspurgt i landbruget. Der vil også være et bredt udvalg af vores store gravemaskineskovle, såsom graveskovle, lerskovle, rotortilt planerskovle og kipbare planerskovle. Vores skovle er fremstillet i højstyrkestål, hvilket gør dem både lettere og stærkere end traditionelle skovle af konstruktionsstål.
Underholdning for hele familien
Roskilde Dyrskue handler ikke kun om forretning, det er også en familiebegivenhed. Derfor har vi sørget for underholdning til både børn og voksne. Børnene kan prøve vores gravemaskine, mens de ældre gæster kan udfordre sig selv ved sømblokken. Hvis du er dygtig med hammeren, har du chancen for at vinde en Makita boremaskine.
Og skulle vejret vise sig fra sin mindre venlige side, er vi klar til at byde vores gæster på husly i vores telt med glasfacade. Her kan du nyde udsigten over vores skovle og redskaber fra et tørt og varmt sted, mens du får en god snak med vores sælgere. Vi ser frem til at byde dig velkommen på vores udvidede stand på Roskilde Dyrskue.
Poul Erik fejrer 15-års jubilæum hos JST
Den 18. maj markerede vi en særlig milepæl: Vores dedikerede medarbejder Poul Erik fejrede sit 15-års jubilæum hos JST! Poul Erik startede på fabrikken lige efter finanskrisen og har siden da været en uundværlig del af vores team.
Poul Erik har en særlige interesse for tungt læsseudstyr og arbejder i vores store smedehal, hvor han svejser store redskaber. Hans engagement i JST og vores fællesskab er tydeligt, og han spiller en vigtig rolle som tillidsrepræsentant og medlem af både personaleforeningens og festudvalgets bestyrelse.
Poul Erik har også en særlig plads i hjertet hos vores lærlinge. Han er kendt for sin evne til at lære fra sig med stor ekspertise og tålmodighed. Faktisk er det sjældent, at man ser ham uden en lærling ved sin side.
Poul Erik er blevet fejret med smørrebrød, taler, gaver og blomster… Som Poul Erik rakte videre til sin hustru, som han selvfølgelig havde med til fejringen sammen med resten af den nærmeste familie.
Stort tillykke til Poul Erik og tak for fantastiske 15 år. Vi ser frem til mange flere år sammen!
Lærling bygger skæremaskine
Mød vores super seje lærling, Nicolej! For et par uger siden afsluttede han 3. hovedforløb på Skjern Teknisk Skole. Hans afsluttende projekt var intet mindre end en selvbygget plasmaskæremaskine!
Længe undervejs
Nicolejs plasmaskæremaskine har været undervejs i et godt stykke tid. Nicolej fik første gang ideen til maskinen, da han gik på 2. hovedforløb. I sommerferien 2023 kickstartede Nicolej for alvor projektet, og han begyndte lige så stille at bestille styring og andre stumper hjem. Samtidig begyndte Nicolej at tegne sin plasmaskæremaskine i programmet Inventor, så han kunne få sine ideer fra hovedet og ned på en skitse.
Tegningsprocessen greb en smule om sig, og inden Nicolej havde set sig om, stod han med et tegningssæt på næsten 80 sider. Nicolej er lidt af en teknisk nørd, og det tog ham fire uger at tegne maskinen. Han brugte yderligere fire uger på alt elektronik og styring, og til sidst tog det ham lige knap tre uger at svejse skæremaskinen.
Undervejs i processen opsøgte Nicolej ejeren af JST, Niels Jørgensen, som efter sigende skulle være en lige så stor teknisk nørd som Nicolej. 😉 Niels har hele vejen igennem projektet været en stor hjælp. Han er både kommet med gode og innovative ideer, og han har også hjulpet med praktiske løsninger på forskellige udfordringer.
Noget ud over det sædvanlige
Da dette monstrum endelig skulle svejses, fyldte det da også en smule mere end det gennemsnitlige afslutningsprojekt. Nicolejs plasmaskæremaskine fyldte to kabiner på Teknisk Skole og vejer lige omkring 1200 kg. Pga. vægten var Nicolej nødt til at lave stillingsvejsning, fordi det simpelthen var for udfordrende at skulle vende og løfte maskinen.
Nicolejs projekt var noget ud over det sædvanlige, og hans lærer og censor var naturligvis også meget imponerede over hans indsats. Nicolej har lagt en rigtig stor del af sin fritid i dette projekt, siden ideen første gang opstod i sommeren 2023.
Nu skal der gang i hobbyprojekterne
I påsken blev plasmaskæremaskinen malet på vores fabrik i Lem St. Sidenhen er den kommet hjem at stå hos Nicolej, hvor den fremadrettet skal bruges til alverdens hobbyprojekter. 🛠
Vi utroligt stolte af Nicolej, hans ekstraordinære indsats og kreative tilgang. Vi kan her hos Maskinfabrikken JST heldigvis fortsat nyde godt af hans krøllede hjerne og vilde ideer. 🤩
Jubilarer hos JST
Maskinfabrikken JST A/S har i januar 2024 haft fornøjelsen af at kunne fejre hele to jubilarer; 15-års jubilæum for sælger Jørgen Eriksen og 10-års jubilæum for svejser i den store smedehal Michal Sypniewski.
Supersælger
Jørgen Eriksen har været sælger i mange år og startede som den første sælger hos JST for 15 år siden.
Til Agromek i 2008 havde han fået nys om, at JST var interesseret i en sælger, og kontaktede derfor indehaver Niels Jørgensen. Efter et telefonopkald og en personlig samtale, blev Jørgen ansat hos virksomheden i januar 2009.
I begyndelsen var det udfordrende for Jørgen at være udekørende sælger, da de fleste arbejdsdage foregik alene på landevejen uden mange kollegaer at tale med. Sidenhen har Jørgen dog fået selskab af yderligere to sælgere, Rene Eriksen og Mathias Ø. Antonsen, som sammen udgør salgsteamet på det danske marked.
De sidste 15 år har budt på mange både spændende og udfordrende øjeblikke for Jørgen Eriksen. Han har været en del af Maskinfabrikkens rivende udvikling siden 2009 og har taget stor del i virksomhedens succes.
Vi vil gerne hos JST benytte lejligheden til at sige mange tak til Jørgen for de sidste 15 år. Vi glæder os til de næste mange år!
Kyndig svejser
Blot to dage efter Jørgens jubilæum, havde vi her hos JST fornøjelsen af at fejre Michal Sypniewski’s 10-års jubilæum.
Michal er en dygtig svejser, som JST ville have svært ved at undvære, særligt når de helt store redskaber skal svejses. Derfor er han fast svejser i den store smedehal, hvor han har bidraget til produktionen af utroligt mange redskaber efterhånden. Heriblandt nogle af de største skovle, vi har produceret.
Efter at have arbejdet i både Finland og Norge i en årrække kom han for 10 år siden til Danmark og fandt heldigvis frem til os her hos JST. Siden har han bidraget med sit positive humør og sine kyndige svejseevner.
Michal har valgt at blive i Danmark, da der, ifølge ham, er bedre forhold både i forhold til sundhedsforsikring, løn og arbejdsvilkår.
Vi vil gerne benytte lejligheden til at sige et stort tillykke til Michal med hans 10-års jubilæum og tak for hans store indsats her hos JST. Vi håber, at han vil fortsætte hos os mange år fremover!
Øget fokus på det danske marked hos Maskinfabrikken JST A/S
Maskinfabrikken JST A/S har stor succes med at producere redskaber og skovle til landbrugs- og entreprenørbranchen. Nu har virksomheden taget næste skridt i vækstplanen med ansættelsen af endnu en sælger til det danske marked.
JST er allerede et stærkt brand i Danmark, men selvom den vestjyske virksomhed er begyndt at kigge mere ud over landets grænser, så er der stadig fokus på at fastholde de eksisterende kunder og udvide hjemmemarkedet. Derfor har Maskinfabrikken JST A/S ansat endnu en sælger i den danske salgsafdeling, så der nu er i alt tre sælgere til at servicere kunderne i Danmark.
Mathias Ø. Antonsen startede i stillingen i marts og har siden været i fuld gang med at blive oplært i det store produktprogram, som Maskinfabrikken JST A/S tilbyder.
“Min erfaring stammer fra værktøjsbranchen og eventbranchen, men jeg har været under kyndig oplæring de sidste par måneder, så jeg føler mig godt klædt på til opgaven. Og så er det jo en fornøjelse at sælge et produkt, hvor kvaliteten er i top”, udtaler Mathias, som synes det har været spændende at møde kunderne og glæder sig til at få bygget en rigtig god relation op med dem.
Ansættelsen af Mathias Ø. Antonsen er en del af vækstplanen for Maskinfabrikken JST A/S, som gennem de seneste 20 år er gået fra en enkeltmandsvirksomhed til i dag 70 mand. Indehaveren glæder sig over at mange af de nuværende medarbejdere har været en del af virksomheden i 10-13 år – det giver ro og stabilitet.
“Vi har store forhåbninger til fremtiden og har gang i flere tiltag, som skal øge omsætningen. Vi har et rigtig godt team både ude i ”marken” og hjemme på fabrikken, og det er en vigtig faktor, for at kunne fastholde den positive udvikling”, konstaterer indehaver, Niels Jørgensen.
Stor udvidelse af fabrikken
Maskinfabrikken JST A/S har netop udvidet fabrikshallerne til dobbelt størrelse, så der er god plads til både de mange, nye medarbejdere og de store skovle og redskaber. Men udviklingen står aldrig stille i den vestjyske virksomhed, så der er selvfølgelig allerede tænkt over næste udvidelse.
“I 2019 fik vi endelig lov til at bygge i vores område, så nu har vi 7.000 kvadratmeter og vi har lov til at bygge 8.000 yderligere. Det kommer til at betyde, at vores omsætning kan dobles op mere end én gang”, siger Niels Jørgensen.
JST er størst på det danske marked, men eksporterer også til Grønland, Norge og Færøerne – især heavy duty og extra heavy duty udstyr. Niels Jørgensen står selv for udvikling og design af hele produktprogrammet, og han lægger vægt på, at hele udviklingen og produktionen foregår i Danmark, så der er fuld kontrol over både kvalitet og produktionsforhold.
Mød os til Åben Grusgrav 6.-7. oktober
Stenlille Grusgrav danner de smukke rammer, når CASE Construction Danmark holder maskin-fernisering i Stenlille Grusgrav den 6.-7. oktober. 👍 Jørgen står klar med JST standen og er med begge dage, så du kan komme forbi og få en god snak om skovle og andet udstyr. 😃
Vi glæder os til at se dig! 😊
Roskilde Dyrskue
Den 27. – 29. maj 2022 var Maskinfabrikken JST A/S på Roskilde Dyrskue. Den første dag bød på både solskin og flere regnskyl, men på trods af det vekslende vejr var Maskinfabrikken JSTs stand godt besøgt og der var optimisme og god stemning blandt de besøgende.
Vi havde i år valgt et telt med glasfacade ud mod standen, så gæsterne kunne nyde udsigten til skovle og andre redskaber fra det tørre og varme telt. Der blev snakket, handlet og grinet – og kunderne blev lige lidt længere, når de heftige regnskyl meldte sig.
– Roskilde Dyrskue er vores vigtigste messe på Sjælland, så det er godt at være tilbage igen efter at dyrskuet har været aflyst de sidste par år. Det har været et rigtig godt dyrskue for os, og særligt det udvidede sortiment af Nordisk skovle er blevet taget godt imod, siger JSTs sælger, Rene Eriksen.
Nordisk linje er vores nyeste serie med skovle i højstyrkestål til gravemaskiner. Standardsortimentet i kataloget er til maskiner med en driftsvægt på 800 kg – 40 tons, men Nordisk linje fås til maskiner op til 90 tons… Så der er endnu en opdatering af kataloget på vej.
Det var ikke kun på JSTs egen stand, at man kunne se JST redskaber og skovle. Også mange af vores kunder havde valgt at tage JST redskaber med til dyrskuet.
Læs mere om Roskilde Dyrskue her
Ny produktionsleder
Den 1. juli bød vi velkommen til Jørgen Krogh Hansen, som startede som ny produktionsleder her på Maskinfabrikken JST. Jørgen glæder sig især over at være kommet til en virksomhed med succes, ambitioner og holdånd.
Vi står midt i en udvidelse af fabrikken til mere end dobbelt størrelse, og vores nye produktionsleder, Jørgen Krogh Hansen, kommer derfor på det helt rigtige tidspunkt. Han vil kunne bidrage med sine mange års erfaring og viden om produktionsoptimering, når de nye produktionshaller skal indrettes og tages i brug i løbet af det næste års tid.
Jørgen motiveres af succes, ambitioner og holdånd, og glæder sig over, at disse tre ting i den grad gennemsyrer JST som virksomhed. Og det er vi selvfølgelig både glade for og stolte af her hos JST.
Jørgen har både den teoretiske og praktiske rygsæk i orden. Han har 30 års erfaring med produktionsledelse og har tilbragt mange af årene som leder ”på gulvet”. Så han ved, hvad han har med at gøre, og kan snakke med medarbejderne og sætte sig ind i deres hverdag. En uvurderlig evne, når han skal lede den daglige produktion, og samtidig gøre klar til at tage nye 4.000 m2 i brug.
Den første del af de nye tilbygninger står klar til efteråret, og det er Jørgen Krogh Hansen, der er ansvarlig for at få både indretningen og overgangen til det nye til at fungere. Her får han også brug for sine kompetencer inden for IT, CNC-styring og robotstyring. Det er nemlig nogle af de områder, hvor vi planlægger en løbende opgradering af maskinparken, efterhånden som de nye lokaler tages i brug.
Men det er ikke kun flere maskiner, der bliver plads til. Vi forventer også at opgradere på personale i takt med udvidelsen – faktisk er der allerede nu brug for flere hænder. Det er endnu en af de udfordringer, som Jørgen allerede er godt i gang med at løse.
Rejsegilde
Rejsegilde og åbent hus
den 16. juli kl. 15-18
Den 16. juli inviterede Maskinfabrikken JST A/S til en hyggelig eftermiddag med live musik, fadøl og frankfurter. Vi holdt rejsegilde og åbent hus for medarbejdere, familie og venner, kunder og forretningsforbindelser – og alle andre, der var nysgerrige efter at se vores nye byggeri på 4.000 m2. Der var selvfølgelig mulighed for at få en rundvisning på fabrikken og byggepladsen.
Til børnene var der hoppeborg og sodavand, så familien kunne få en hyggelig eftermiddag sammen.
Kæmpe udvidelse af fabrikken til over dobbelt størrelse er godt igang
Vi er i gang med en kæmpe udvidelse. I disse dage glæder vi os over at se vores nye fabrik skyde op. Vi udvider nemlig til mere end dobbelt størrelse, fra ca. 3.000 m2 til over 7.000 m2. Det kommer til at give os endnu større effektivitet på fabrikken og ikke mindst super lækre faciliteter til vores medarbejdere, som har måttet leve med at være lidt “klemt” de seneste par år.
Vi forventer at kunne starte på indretningen af bygningerne til september.
Du kan læse meget mere om udvidelsen i Ringkøbing-Skjern Dagblad, som var på besøg hos os sidst i marts: